Personvern

 

1. Bruksområde
1.1 Følgende personvernerklæring gjelder for bruken av wiha.com-nettstedet og tjenestene som tilbys via nettstedet. Denne nettsiden er en tjeneste levert av Wiha Werkzeuge GmbH, Obertalstrasse 3-7, 78136 Schonach, Tyskland, info.de@wiha.com, som ansvarlig organ i henhold til art. 4 EUs generelle databeskyttelsesforordning (GDPR). Du kan kontakte vår databeskyttelsesansvarlig på GDPR_DNK@wiha.com eller bruke postadressen vår og legge til ordene "Datavern".

1.2 Beskyttelsen av dine personopplysninger er viktig for oss, spesielt i forhold til å opprettholde personlige rettigheter ved behandling og bruk av denne informasjonen. Du finner informasjon om hvordan vi samler inn personopplysninger når du bruker nettstedet vårt nedenfor. Personopplysninger er alle data som kan relateres til deg personlig, slik som navn, adresse, e-postadresser og brukeratferd.

 

2. Automatisert datainnsamling og behandling av nettleseren
2.1 Som med alle nettsider, samler serveren vår automatisk inn følgende informasjon i serverloggfiler på midlertidig basis. Nettleseren din overfører dataene med mindre du har deaktivert overføringen. Hvis du ønsker å se nettstedet vårt, samler vi inn følgende data, som vi trenger for tekniske formål, slik at vi kan vise nettstedet vårt til deg og sikre stabilitet og sikkerhet (rettslig grunnlag: Art. 6 (1) lit. f GDPR) :

 

IP-adressen til datamaskinen som ber om tilkobling
Fil forespørsel fra klienten
http-svarkoden
Internett-siden der du klikket på en lenke for å besøke oss (referanse-URL)
Tidspunktet for serverforespørselen
Nettlesertype og versjon
Operativsystemet som brukes av den anmodende datamaskinen

Det er ingen personlig datarelatert evaluering av serverloggfilene. Disse dataene kan ikke til enhver tid korreleres til spesifikke personer for leverandørens bruk. Disse dataene er ikke kombinert med andre datakilder.

2.2 Denne nettsiden bruker Google Analytics, en nettanalysetjeneste som tilhører Google Inc. ("Google"). Google Analytics bruker "informasjonskapsler", tekstfiler som er lagret på datamaskinen din og som tillater analyse av bruken av nettstedet. Informasjonen som informasjonskapselen genererer om din bruk av denne nettsiden, overføres normalt til Google i USA og lagres der. Imidlertid, hvis IP-anonymisering er aktivert på denne nettsiden, forkorter Google IP-adressen din i et medlemsland av Den europeiske union eller i en annen stat som har signert avtalen om det europeiske økonomiske området før overføring. En full IP-adresse overføres kun til en Google-server i USA og forkortes der kun i unntakstilfeller. Google vil bruke denne informasjonen til å evaluere din bruk av nettstedet, sammenstille rapporter om nettstedaktivitet for nettstedoperatøren og gi dem andre tjenester knyttet til nettstedaktivitet og internettbruk.

Ifølge Google vil ikke under noen omstendigheter IP-adressen som oppgis av nettleseren din for Google Analytics bli koblet til andre Google-data.

Du kan forhindre at informasjonskapsler lagres ved å bruke en tilsvarende innstilling i nettleserprogramvaren din; Vær imidlertid oppmerksom på at du kanskje ikke kan utnytte alle funksjonene på dette nettstedet fullt ut i slike tilfeller. Du kan også forhindre at data generert av informasjonskapselen og relatert til bruk av denne nettsiden, inkludert din IP-adresse, blir kompilert og behandlet av Google ved å laste ned og installere nettleserplugin-modulen på følgende lenke: https://tools.google .com/dlpage/gaoptout?hl=no.

Klikk her for å deaktivere Google Analytics for wiha.com:
Deaktiver Google Analytics

Dette nettstedet bruker Google Analytics med utvidelsen "_anonymizelp()." Følgelig brukes IP-adresser kun i forkortet form og kan dermed forhindre direkte personlige referanser. Hvis dataene som samles inn om deg er knyttet til deg personlig, vil de umiddelbart bli ekskludert og personopplysningene slettes umiddelbart.

Vi bruker Google Analytics til å analysere bruken av nettstedet vårt og forbedre det med jevne mellomrom. Statistikken vi samler inn gjør oss i stand til å forbedre vår nettjeneste og gjøre den mer interessant for deg som bruker. Google er underlagt EU-US Privacy Shield i unntakstilfeller der personopplysninger overføres til USA, www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Det juridiske grunnlaget for bruk av Google Analytics er Art. 6 (1) Setning 1 lit. f GDPR.

Informasjon om tredjepartsleverandøren: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland, Fax: +353 (1)436 1001. Brukerbetingelser: www.google.com/analytics/terms/gb .html; oversikt over personvern: support.google.com/analytics/answer/6004245; og personvernerklæring: https://policies.google.com/privacy?hl=no&gl=de.

2.3 I tillegg bruker denne nettsiden Matomo, en åpen kildekode-programvare for statistisk analyse av besøkendes tilgang, med det formål å måle rekkevidde, behovsbasert design og kontinuerlig forbedring av Internett-tilbudet. Vi bruker Matomo basert på våre berettigede interesser (dvs. interesse for analyse, optimalisering og økonomisk drift av vårt nettbaserte nettverk)


3. Innsamling og behandling av data gitt på frivillig basis
3.1 Generell kontakt

Hvis du gir oss personopplysninger via e-post eller på nettstedet vårt (fornavn, etternavn, e-postadresse, postadresse), gjør du det vanligvis på frivillig basis. Disse dataene vil bli brukt med det formål å oppfylle forpliktelser knyttet til kontraktsforhold, behandle dine henvendelser eller dine bestillinger og for vår egen markeds- eller meningsundersøkelse og egne reklameaktiviteter ved bruk av post og e-post.

Det vil ikke bli brukt på noen annen måte; spesielt vil det ikke bli videresendt til tredjeparter for reklame-, markeds- og meningsundersøkelser. Vi sletter opplysningene som oppstår i denne sammenhengen når vi ikke lenger trenger å lagre dem, eller vi begrenser behandlingen av dem dersom det er en lovfestet plikt til å beholde dem. Rettsgrunnlaget i denne saken er art. 6 (1) lit. b GDPR eller art. 6 (1) lit. f GDPR.

3.2 Nyhetsbrev

Du kan gi ditt samtykke til å abonnere på vårt nyhetsbrev, som vi bruker til å informere deg om våre siste tilbud. De ervervede varene og tjenestene er spesifisert i samtykkeerklæringen.

Vi bruker det som er kjent som en dobbel påmeldingsprosess for å abonnere på vårt nyhetsbrev. Dette betyr at når du har registrert deg, vil vi sende deg en e-post til e-postadressen du oppga for å be deg bekrefte at du ønsker å motta nyhetsbrevet. Hvis du ikke bekrefter abonnementet ditt innen 24 timer, vil informasjonen din bli blokkert og automatisk slettet etter en måned. Vi vil også lagre IP-adressen du brukte og tidspunktet da du abonnerte og når du bekreftet abonnementet. Denne prosessen er utformet for å bekrefte abonnementet ditt og eventuell misbruk av dine personlige data.

Din e-postadresse er det eneste obligatoriske feltet for å sende deg nyhetsbrevet. Alle andre, separat merkede data som du oppgir er på frivillig basis og brukes deretter til å henvende deg personlig. Når du har bekreftet abonnement, vil vi lagre dataene dine med det formål å sende nyhetsbrevet (rettslig grunnlag er Art. 6 (1) Setning 1 lit. a GDPR).

Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til at nyhetsbrevet sendes og melde deg av nyhetsbrevet eller sende en e-post til Newsletter@wiha.com for å erklære tilbaketrekking.

3.3 Nettbutikk

Hvis du ønsker å bestille fra vår nettbutikk, må du oppgi personopplysningene vi trenger for å håndtere bestillingen din for å inngå kontrakten. Feltene som kreves for å behandle kontrakter er merket separat; all annen informasjon du gir er frivillig. Vi behandler dataene du oppgir for å håndtere bestillingen din. Ved å gjøre det kan vi videresende betalingsopplysningene dine til selskapets bank eller en nettbasert betalingstjeneste som vi bruker. Rettsgrunnlaget for dette er art. 6 (1) Setning 1 lit. b GDPR.

Du må opprette en kundekonto for å kjøpe varer fra vår nettbutikk. Vi kan lagre opplysningene dine på denne kontoen for andre kjøp på et senere tidspunkt. Hvis du oppretter en konto under "Logg inn", vil dataene du oppgir bli lagret, men samtykket kan trekkes tilbake. Du kan når som helst slette alle andre data, inkludert din brukerkonto, i kundeområdet. Rettsgrunnlaget for dette er art. 6 (1) Setning 1 lit. b GDPR.

Vi kan også bruke dataene du gir til å informere deg om andre interessante produkter i vår portefølje eller sende deg e-poster med teknisk informasjon.

Dine data vil kun bli brukt der det er nødvendig for det eksisterende kundeforholdet. Til tross for dette er vi forpliktet til å lagre din adresse, betalings- og ordredata i en periode på ti år på grunn av krav i handels- og skattelovgivning.

3.4 Konkurranser

Vi vil også bruke dataene dine (navn, kontaktdata) for konkurranser med det formål å informere deg om vinnere (Art. 6 (1) lit. b GDPR) og annonsere våre tilbud via post (Art. 6 (1) lit. f GDPR) eller via e-post med ditt samtykke (Art. 6 (1) lit. a GDPR). Du finner mer informasjon i påmeldingsvilkårene for den aktuelle konkurransen.


4. Overføring til tredjepart
4.1 Hvis du har gitt oss personopplysninger, vil disse dataene som hovedregel ikke bli utlevert til tredjeparter. Det vil kun bli avslørt

Hvis du har gitt ditt samtykke (se punkt 3.2). Du vil bli informert om mottakerne eller kategoriene av mottakere hvis dataene dine samles inn.
Til underleverandører som mottar dataene som er nødvendige for å oppfylle bestillinger og som bruker dem på en hensiktsmessig måte for å behandle dine henvendelser, bestillinger og bruk av våre tjenester.
Til eksterne tjenesteleverandører som en del av avtalt databehandling iht. 28 GDPR. Vi har nøye utvalgt disse tjenesteleverandørene. De er forpliktet til å følge våre instrukser og GDPR-bestemmelser og gjennomgå inspeksjon med jevne mellomrom.
For å overholde juridiske forpliktelser til å levere data til myndigheter som har rett til å motta slik informasjon.

4.2 Sosiale plugins brukes på denne nettsiden. Sosiale plugins er nettapplikasjoner som kobler denne nettsiden til utvalgte sosiale nettverk. Din IP-adresse og brukerdata for det aktuelle sosiale nettverket kan overføres til det sosiale nettverket via denne lenken. Du finner flere detaljer om de sosiale pluginene som brukes i punkt 6.

5. Informasjonskapsler
5.1 Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres lokalt i nettleserens midlertidige minne. Følgende typer informasjonskapsler brukes på denne nettsiden. Deres omfang og virkemåte er forklart nedenfor:

 

Forbigående informasjonskapsler (se 5.2)
Vedvarende informasjonskapsler (se 5.3).

5.2 Forbigående informasjonskapsler slettes automatisk når du lukker nettleseren. Disse inkluderer spesielt øktinformasjonskapsler. Øktinformasjonskapsler lagrer det som er kjent som en øktidentifikator som kan brukes til å korrelere forskjellige forespørsler fra nettleseren din under den delte økten. Dette gjør at datamaskinen din blir gjenkjent når den kommer tilbake til nettstedet. Øktinformasjonskapsler slettes når du logger ut eller lukker nettleseren.

5.3 Vedvarende informasjonskapsler slettes automatisk etter en bestemt tidsperiode, som kan variere, avhengig av informasjonskapselen. Du kan når som helst slette informasjonskapsler i nettleserens sikkerhetsinnstillinger.

5.4 Du kan konfigurere nettleserinnstillingene etter behov og avslå å akseptere tredjeparts informasjonskapsler eller alle informasjonskapsler, for eksempel. Vi gjør oppmerksom på at du kanskje ikke kan bruke alle funksjonene på denne nettsiden hvis du avslår det.

5.5 Vi bruker applikasjonen Cookie Consent fra Silktide (Silktide Ltd, Brunel Parkway, Pride Park, Derby, DE24 8HR [UK]) på nettstedet vårt. Dette er en plugin som kan brukes til å innhente samtykke til bruk av informasjonskapsler og/eller sporingsteknologier. Cookie-samtykke logger også din IP-adresse. Rettsgrunnlaget i denne forbindelse er art. 6 (1) lit. f GDPR. Du finner mer informasjon om dette verktøyet på https://cookieconsent.insites.com/.

6. Sosiale nettverk, markedsføringsverktøy
Du finner lenker til det sosiale nettverket Facebook og andre markedsføringsverktøy som etablerer en kobling til forskjellige sosiale nettverk. Vær oppmerksom på følgende informasjon om databeskyttelse:

6.1 Denne nettsiden bruker også funksjonen Custom Audiences remarketing levert av Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California, 94025, USA ("Facebook"). Dette gjør at brukere av nettsteder kan bli vist interessebaserte annonser ("Facebook-annonser") som en del av besøket på Facebooks sosiale nettverk eller andre nettsteder som bruker funksjonen. Vi ønsker å vise deg annonser som er av interesse for deg for å gjøre nettstedet vårt mer interessant for deg.

Facebook er sertifisert under Privacy Shield-rammeverket og tilbyr dermed en garanti for at det overholder europeisk databeskyttelseslovgivning.

Nettleseren din oppretter automatisk en direkte forbindelse til Facebook-serveren på grunn av markedsføringsverktøyene som brukes. Vi har ingen innflytelse over omfanget og videre bruk av dataene som Facebook samler inn når dette verktøyet brukes. Vi informerer deg herved om omfanget av bruken som vi for øyeblikket er klar over: Takket være inkluderingen av Facebook Custom Audiences, mottar Facebook informasjonen om at du har besøkt den aktuelle siden på nettstedet vårt eller har klikket på en av våre annonser.

Hvis du er registrert med en Facebook-tjeneste, kan Facebook korrelere besøket med kontoen din. Selv om du ikke er registrert hos Facebook eller ikke har logget på, er det en mulighet for at leverandøren vil få tak i og lagre din IP-adresse og andre identifiserende funksjoner.

Påloggede brukere kan deaktivere Facebook Custom Audiences-funksjonen på https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#.

Det juridiske grunnlaget for å behandle dine data er vår legitime interesse i å analysere bruksatferd og optimalisere nettsiden vår eller vår annonsering (Art. 6 (1) Setning 1 lit. a GDPR). Du finner mer informasjon om hvordan Facebook behandler dataene dine på https://www.facebook.com/about/privacy.

6.2 Denne nettsiden bruker også remarketing-funksjonen som tilbys av den nettbaserte annonseringstjenesten Google AdWords, som kan brukes til å vise deg annonser som vil interessere deg. Vi ønsker å vise deg annonser som kan være av interesse for deg for å gjøre nettstedet vårt mer interessant for deg. For å gjøre dette samles det inn statistisk informasjon om deg, som vår annonsepartner deretter behandler. Slike annonser kan identifiseres ved "Google-annonser"-overskriften i den aktuelle annonsen.

Når du besøker nettstedet vårt, blir Google informert om at du har besøkt nettstedet vårt. Google bruker et web-beacon for å legge til en informasjonskapsel på datamaskinen din for å motta slik informasjon. Dataene spesifisert under punkt 2.1 i denne erklæringen overføres. Vi har ingen innflytelse over dataene som samles inn. Vi er ikke klar over det fulle omfanget av datainnsamling eller hvor lenge dataene lagres. Dataene dine overføres til USA, hvor de blir vurdert. Hvis du er logget på Google-kontoen din, kan dataene dine være direkte korrelert med kontoen din. Du må logge ut hvis du ikke vil at dataene dine skal være korrelert med Google-profilen din. Det er mulig at slike data vil bli videresendt til Googles kontraktspartnere, tredjeparter og myndigheter. Det rettslige grunnlaget for å behandle dine data er Art. 6 (1) Setning 1 lit. f GDPR.

Du kan forhindre at Google AdWords-informasjonskapsler installeres på forskjellige måter: a) ved å gjøre passende innstillinger i nettleserprogramvaren. Spesielt vil du ikke se annonser fra tredjepartsleverandører hvis du deaktiverer tredjeparts informasjonskapsler; b) ved å deaktivere interessebaserte annonser fra Google ved å bruke lenken www.google.com/ads/preferences. Dette sletter innstillingen når du sletter informasjonskapslene dine; c) ved å deaktivere de interessebaserte annonsene til tilbydere som er involvert i forbrukervalgkampanjen "Om annonser" via lenken www.aboutads.info/choices. Dette sletter innstillingen når du sletter informasjonskapslene dine; d) ved å permanent deaktivere informasjonskapslene i nettleseren Firefox, Internet Explorer eller Google Chrome ved å bruke lenken www.google.com/settings/ads/plugin. Vi gjør oppmerksom på at du kanskje ikke kan bruke alle funksjonene i sin fulle grad på denne nettsiden hvis du deaktiverer informasjonskapsler.

Du kan få mer informasjon om formålet og omfanget av datainnsamling og videre behandling, dine rettigheter knyttet til datainnsamling og behandling og innstillingsalternativer for å beskytte personvernet ditt fra: Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountainview, California 94043, USA; Personvern for annonsering:
policies.google.com/technologies/ads.

6.3 Denne nettsiden bruker også det elektroniske markedsføringsverktøyet DoubleClick by Google. DoubleClick bruker informasjonskapsler for å vise annonser som er relevante for brukere, forbedre kampanjeytelsesrapporter og forhindre at en bruker ser de samme annonsene mer enn én gang. Google bruker en informasjonskapsel-ID for å logge hvilke annonser som vises i hvilken nettleser og kan dermed forhindre at de vises mer enn én gang. DoubleClick kan også bruke informasjonskapsel-ID-er for å logge det som kalles konverteringer, som viser til annonseforespørsler. Dette er for eksempel tilfellet hvis en bruker ser en DoubleClick-annonse og går inn på annonsørens nettsted med samme nettleser og foretar et kjøp fra nevnte nettside på et senere tidspunkt. Google opplyser at DoubleClick informasjonskapsler ikke inneholder noen personlig informasjon.

Nettleseren din oppretter automatisk en direkte forbindelse til Google-serveren på grunn av markedsføringsverktøyene som brukes. Vi har ingen innflytelse over omfanget og den videre bruken av dataene som samles inn gjennom bruken av dette verktøyet av Google. Vi informerer deg herved om omfanget av bruk som vi for øyeblikket er klar over: Takket være inkluderingen av DoubleClick mottar Google informasjonen om at du har åpnet den aktuelle delen av nettstedet vårt eller har klikket på en av annonsene våre. Hvis du er registrert hos en Google-tjeneste, kan Google korrelere besøket med kontoen din. Selv om du ikke er registrert hos Google eller ikke har logget på, er det en mulighet for at leverandøren vil få tak i og lagre IP-adressen din og andre identifiserende funksjoner.

Du kan forhindre at du blir inkludert i denne sporingsprosessen på forskjellige måter: a) ved å gjøre passende innstillinger i nettleserprogramvaren. Spesielt vil du ikke se annonser fra tredjepartsleverandører hvis du deaktiverer tredjeparts informasjonskapsler; b) ved å deaktivere informasjonskapsler for konverteringssporing ved å gjøre innstillinger i nettleseren din som blokkerer informasjonskapsler fra "www.googleadservices.com"-domenet; c) ved å deaktivere de interessebaserte annonsene til tilbydere som er involvert i forbrukervalgkampanjen "Om annonser" via lenken www.aboutads.info/choices. Dette sletter innstillingen når du sletter informasjonskapslene dine; d) ved å permanent deaktivere informasjonskapslene i nettleseren Firefox, Internet Explorer eller Google Chrome ved å bruke lenken www.google.com/settings/ads/plugin. Vi gjør oppmerksom på at du kanskje ikke kan bruke alle funksjonene i sin fulle grad på denne nettsiden hvis du deaktiverer informasjonskapsler.

Det rettslige grunnlaget for å behandle dine data er Art. 6 (1) Setning 1 lit. f GDPR. Du kan motta mer informasjon om DoubleClick by Google på https://www.google.de/doubleclick.


7. Dine rettigheter
Vi informerer deg herved om at i henhold til art. 15 ff. GDPR, du har rett til å be om informasjon om personopplysninger som vi har om deg. Du kan også be om å få slike data rettet eller slettet. Du kan begrense eller protestere mot behandlingen og har rett til dataportabilitet. Under Art. 77 GDPR har du også rett til å sende inn en klage til en tilsynsmyndighet dersom du mener behandlingen av dine personopplysninger er i strid med dette regelverket.

Hvis samtykket ditt kreves for behandling (se artikkel 6 (1)(a) eller artikkel 9 (2)(a) GDPR), har du også rett til å tilbakekalle samtykket når som helst. Denne tilbaketrekkingen av samtykke har ingen innvirkning på lovligheten av databehandlingsaktivitet frem til tidspunktet da samtykket ble trukket tilbake.

8. Spørsmål
Hvis du har spørsmål om behandlingen av dine personopplysninger, kan du kontakte vår personvernombud direkte, som også vil hjelpe deg med eventuelle forespørsler om informasjon, søknader, tilbaketrekking eller klager.

Kontakt personvernombudet:

Wiha Werkzeuge GmbH
Personvern for data
Obertalstrasse 3-7
78136 Schonach
Tyskland

GDPR_DNK@wiha.com