„12 razy zdrowie, poproszę!” Ergonomiczne zestawy wkrętaków firmy Wiha oferują mniej bólu oraz więcej siły

Mniej bólu i więcej siły dla użytkownika, mniej nieobecności w pracy spowodowanych chorobą, zdrowsi, bardziej zadowoleni pracownicy– właśnie takie efekty może w idealnym przypadku przynieść stosowanie wkrętaków Wiha serii SoftFinish. Ergonomiczna koncepcja rozmiarów rękojeści firmy Wiha stosowana we wkrętakach serii SoftFinish, SoftFinish electric, SoftFinish ESD i MicroFinish zarekomendowana została w listopadzie 2015 r. przez AGR e.V. (niemieckie Stowarzyszenie Akcja na rzecz Zdrowego Kręgosłupa) po przeprowadzeniu intensywnych testów i badań przez lekarzy i terapeutów jako zapewniająca ergonomiczną i chroniącą zdrowie pracę. W odpowiedzi na liczne zapytania partnerów handlowych oraz zapytania płynące bezpośrednio z rynku Wiha włączyła do oferty dwa nowe 12-cz. zestawy wkrętaków SoftFinish, znajdujące zastosowanie w bardzo wielu sytuacjach podczas pracy.

Schonach, lipiec 2016 r. – mniej bólu i więcej siły dla użytkownika, mniej nieobecności w pracy spowodowanych chorobą, zdrowsi, bardziej zadowoleni pracownicy– właśnie takie efekty może w idealnym przypadku przynieść stosowanie wkrętaków Wiha serii SoftFinish. Ergonomiczna koncepcja rozmiarów rękojeści firmy Wiha stosowana we wkrętakach serii SoftFinish, SoftFinish electric, SoftFinish ESD i MicroFinish zarekomendowana została w listopadzie 2015 r. przez AGR e.V. (niemieckie Stowarzyszenie Akcja na rzecz Zdrowego Kręgosłupa) po przeprowadzeniu intensywnych testów i badań przez lekarzy i terapeutów jako zapewniająca ergonomiczną i chroniącą zdrowie pracę. W odpowiedzi na liczne zapytania partnerów handlowych oraz zapytania płynące bezpośrednio z rynku Wiha włączyła do oferty dwa nowe 12-cz. zestawy wkrętaków SoftFinish, znajdujące zastosowanie w bardzo wielu sytuacjach podczas pracy.

Inaczej niż w przypadku powszechnych, standardowych rękojeści innych producentów narzędzi ręcznych wyjątkowa i zalecana przez AGR e.V koncepcja obejmuje cztery małe rękojeści dopasowane optymalnie do ręki, gwarantujące najlepszą precyzję i kontrolę oraz duże rękojeści, zapewniające mocne dokręcanie, a także wbudowane w rękojeść strefy twarde i miękkie. Ma to pomóc użytkownikom zredukować lub całkowicie wyeliminować dolegliwości aparatu ruchowego oraz bóle stawów i mięśni. Po raz pierwszy na świecie znak jakości przyznany został producentowi narzędzi ręcznych. Pod względem naukowym ergonomiczna koncepcja rękojeści została gruntownie opracowana we współpracy z Instytutem Ekonomii i Organizacji Pracy im. Fraunhofera (IAO) i w efekcie zdobyła uznanie niezależnego medycznego Jury. Oba nowe zestawy, zawierające tuzin takich ergonomicznych wkrętaków, dostępne są w wersji SoftFinish oraz w wersji SoftFinish electric z certyfikatem VDE.

„Intensywne rozmowy z partnerami handlowymi oraz różnymi grupami użytkowników wykazały, że istnieje zapotrzebowanie na większy, niż obejmujący jedynie 6 produktów, zestaw wkrętaków. Nowo oferowany zestaw w technologii wkręcania wyczerpuje praktycznie wszystkie potrzeby w tej dziedzinie. Zwiększenie liczby wkrętaków do 12 w zestawie serii SoftFinish sprawia, że użytkownicy wyposażeni są w różne profile oraz rozmiary rękojeści na praktycznie wszystkie możliwe ewentualności.” – mówi Ronny Lindskog, dyrektor działu marketingu i dystrybucji.

Komunikat prasowy: Tuzin wkrętaków Wiha o korzystnych właściwościach dla zdrowia