Schonach – Wprowadzając wkrętak dynamometryczny iTorque, firma Wiha Werkzeuge GmbH prezentuje absolutną nowość światową w oparciu o trzy decydujące argumenty: Inteligentny, innowacyjny, indywidualny. Unikalna mechatronika oraz łatwa, intuicyjna obsługa to tylko dwie wyjątkowe właściwości wkrętaka iTorque. Następna nowość: Programy narzędzi dynamometrycznych firmy Wiha „iTorque”, „TorqueVario-S®” i „TorqueFix” można optycznie oraz technicznie dopasować do danego stosowania i/lub użytkownika. W ten sposób Wiha dzięki swojemu programowi narzędzi dynamometrycznych osiąga nowy wymiar w obsłudze klienta, elastyczności i indywidualności. Praca i nadzór przyrządu pomiarowego w oparciu o nową ofertę serwisową firmy Wiha stają się łatwe jak nigdy dotąd. Użytkownicy i działy zabezpieczenia jakości już teraz mogą
się cieszyć na swój „indywidualny” egzemplarz.

się cieszyć na swój „indywidualny” egzemplarz.

Napis nie do zgubienia – wymagane oznaczenie przyrządu pomiarowego
Jak szybko napis przyrządu pomiarowego może się oderwać od wkrętaka dynamometrycznego, wie dobrze każdy pełnomocnik ds. zabezpieczenia jakości lub użytkownik. Kres temu kładzie profesjonalny, trwały grawerunek laserowy firmy Wiha. „Oznaczenie przyrządów pomiarowych jest wymagane przez DIN ISO 9001 - musi ono być umiejscowione trwale na produkcie. Dzięki naszemu nowemu serwisowi w oparciu o indywidualizację każde narzędzie staje się indywidualnym egzemplarzem”, mówi Christian Hilbert, manager produktu firmy Wiha. Wkrętaki dynamometryczne oferują klientowi możliwość umiejscowienia indywidualnego napisu. Tak np. wystarczy miejsca na numer przyrządu pomiarowego lub oznaczenie miejsca pracy. Wkrętak iTorque oferuje jeszcze więcej: Obok dwóch pól napisu ma on dodatkowe pole graficzne, np. nakody QR lub znaki jakości. Czy chodzi o oznaczenie przyrządu pomiarowego, czy o periodyczne oznaczenie wkrętaka dynamometrycznego firmy Wiha: Wiha oferuje dostosowany serwis. Szybkie i nieskomplikowane wsparcie klienci otrzymają w portalu internetowym firmy Wiha (mytorque.wiha.com). Tutaj użytkownik może szybko i prosto przeprowadzić swoją żądaną indywidualizację. Za pomocą automatycznie wygenerowanego dokumentu zamówienia żądany produkt może być zlecony handlowi.

Bezpieczeństwo dzięki indywidualnemu alarmowi wzorcowania
Norma zaleca kontrolę narzędzi dynamometrycznych po 5.000 zastosowań. W przypadku połączeń śrubowych istotnych dla bezpieczeństwa lub intensywnej eksploatacji narzędzi dynamometrycznych zaleca się krótsze okresy kontrolne. Do tej pory użytkownik musiał oszacować lub policzyć liczbę wykonanych połączeń śrubowych, co w praktyce można realizować tylko z trudem i przeważnie z błędami. Z wkrętakiem iTorque uciążliwe liczenie należy do przeszłości. Gdyż specjalnie dla serii iTorque firma Wiha opracowała cykl alarmu wzorcowania z automatycznym przypomnieniem: Poprzez zintegrowany licznik wkrętak iTorque rejestruje każde „kliknięcie”. Jeżeli podana przez użytkownika w zamówieniu liczba zastosowań zostanie osiągnięta, wyzwolony zostaje alarm, który przypomina o wymaganym wzorcowaniu. Cykl ten zapewnia 100% zabezpieczenia procesu.

Tę i inne osobiste i techniczne możliwości indywidualizacji, jak „jednostki momentu dokręcania” lub specjalne wartości momentu dokręcania klient może specyfikować w nowym portalu firmy Wiha mytorque.wiha.com. „1:1 wykonanie według miary” – w ten sposób firma Wiha wyznacza nowe standardy w przemyśle momentu dokręcania.

Inteligentne – innowacyjne – indywidualne
To, że Wiha zawsze może sprawić niespodziankę, nie jest niczym nowym dla znawców branży. Jednakże dzięki wkrętakowi iTorque specjalista od narzędzi ze Schwarzwaldu osiąga nowe standardy w zakresie techniki i serwisu w świecie momentu dokręcania. „Dla firmy Wiha szczególnie ważne jest opracowanie naszych produktów możliwie blisko praktyki. Współpraca z użytkownikami jest tu podstawą”, wyjaśnia Christian Hilbert, manager produktu firmy Wiha Werkzeuge GmbH. Zwłaszcza gdy chodzi o narzędzia dynamometryczne, firma Wiha z powodu długoletniego doświadczenia należy do specjalistów. Wkrętak iTorque jest tego najlepszym dowodem.
Krótko mówiąc: Wkrętak iTorque udowadnia, że technika może się także specjalnie dostosować do wymagań użytkownika. Dzięki tekstowym i graficznym polom do indywidualnych napisów każdy wkrętak iTorque staje się szczególnym egzemplarzem. To czyni z niego niezastąpiony kamień milowy w dziedzinie narzędzi dynamometrycznych – na skalę światową.

PODSUMOWANIE: Firma Wiha, wprowadzając wkrętak iTorque i nowy serwis oparty o indywidualizację, suwerennie wyznacza nowe standardy w sprawach techniki, funkcjonalności i wzornictwa. Cecha szczególna: Obszerna oferta serwisowa unikalnego wkrętaka dynamometrycznego już teraz zachwyca użytkowników. Za pomocą portalu internetowego (mytorque.wiha.com) szybko i łatwo można zrealizować oznaczenie przyrządu pomiarowego i osobiste napisy na wkrętaku iTorque. Tylko kilka kliknięć i klient otrzymuje swoje osobiste narzędzie – oczywiście w najlepszej jakości firmy Wiha.

Ilustracja: Łatwa indywidualizacja - Wkrętak iTorque to światowa nowość oferowana przez firmę Wiha