Narzędzia Wiha: nagroda za ergonomiczną koncepcję rozmiarów rękojeści

Ergonomiczna koncepcja rozmiarów rękojeści wkrętaków firmy Wiha wyróżniona została znakiem „Best of 2016” nagrody Industriepreis w kategorii "Badania i rozwój". Obok certyfikatu jakości AGR otrzymanego w listopadzie 2015 r. jest to już drugie wyróżnienie za ergonomiczną i przemyślaną koncepcję rozmiarów rękojeści dla producenta narzędzi ręcznych ze Schwarzwaldu.

Schonach, maj 2016 r. – ergonomiczna koncepcja rozmiarów rękojeści wkrętaków firmy Wiha wyróżniona została znakiem „Best of 2016” nagrody Industriepreis w kategorii "Badania i rozwój". Obok certyfikatu jakości AGR otrzymanego w listopadzie 2015 r. jest to już drugie wyróżnienie za ergonomiczną i przemyślaną koncepcję rozmiarów rękojeści dla producenta narzędzi ręcznych ze Schwarzwaldu.

Nagrodą INDUSTRIEPREIS nagradzane są szczególnie postępowe produkty przemysłowe, wyróżniające się wyjątkowymi właściwościami ekonomicznymi, społecznymi, technologicznymi i ekologicznymi. Wiha Werkzeuge GmbH zdobyła uznanie niezależnego specjalistycznego jury, składającego się z ekspertów branż przemysłowych, profesorów i dziennikarzy, i dołączyła tym samym do znakomitego grona.

Ergonomiczna koncepcja rozmiarów rękojeści firmy Wiha wykorzystywana w narzędziach do wkręcania serii SoftFinish, SoftFinish electric, SoftFinish ESD i MicroFinish umożliwia użytkownikowi wygodną, długą i przede wszystkim pozbawioną bólu pracę. Inaczej niż w przypadku powszechnych standardowych rękojeści innych producentów narzędzi ręcznych wspomniana koncepcja oferuje małe rękojeści optymalnie dopasowane do ręki, gwarantujące najlepszą precyzję i kontrolę oraz duże zapewniające mocne dokręcanie, ponadto wbudowane w rękojeść strefy twarde i miękkie. Niniejsza koncepcja nagrodzona została już przez stowarzyszenie AGR e.V. (Aktion Gesunder Rücken – Akcja na rzecz Zdrowego Kręgosłupa) certyfikatem jakości AGR.

Komunikat prasowy: Narzędzia Wiha: nagroda za ergonomiczną koncepcję rozmiarów rękojeści

Illustracja 1: Narzędzia Wiha: nagroda za ergonomiczną koncepcję rozmiarów rękojeści

Illustracja 2: Narzędzia Wiha: nagroda za ergonomiczną koncepcję rozmiarów rękojeści

Illustracja 3: Narzędzia Wiha: nagroda za ergonomiczną koncepcję rozmiarów rękojeści