Schonach – inteligentny, innowacyjny, indywidualny: Nowy wkrętak dynamometryczny iTorque firmy Wiha Werkzeuge GmbH wyznacza nowe standardy. I to nie tylko, gdy chodzi o jego sprawność i unikalną mechatronikę. Również w ofercie serwisowej dla całego programu narzędzi dynamometrycznych firma Wiha wkracza na nową drogę. Dla wymaganego wzorcowania wkrętaków dynamometrycznych Wiha oferuje adekwatny serwis. Od świadectwa wzorcowania fabrycznego aż do wzorcowania Deutsche Akkreditierungsstelle GmbH klient otrzymuje absolutne bezpieczeństwo stosowania.

Wzorcowane narzędzie dynamometryczne podlega w codziennej eksploatacji naturalnemu zużyciu. Dlatego narzędzia dynamometryczne należy poddawać regularnym kontrolom. Tylko w ten sposób za pomocą żywotności można zapewnić
trwałą precyzję i niezawodność. Dlatego norma zaleca kontrolę (wzorcowanie) po 5000 zastosowań lub najpóźniej po upływie roku. W przypadku połączeń śrubowych istotnych dla bezpieczeństwa lub intensywnej eksploatacji narzędzi dynamometrycznych zaleca się krótsze okresy kontrolne.

Z tego powodu firma Wiha dla swojego programu wysokiej jakości narzędzi dynamometrycznych oferuje adekwatny, szybki i profesjonalny serwis wzorcowania. Specjalnie dla innowacyjnego wkrętaka iTorque klient może skorzystać z nowego serwisu przewzorcowania.

Szeroka gama usług przewzorcowania
Aby móc odpowiadać na zróżnicowane życzenia klientów, użytkownikowi udostępnia się różne oferty serwisowe. Zakres usług zależy od indywidualnego zapotrzebowania klienta: od wzorcowania fabrycznego aż do naprawy głównej.

Bezpieczeństwo w zgodzie z normą
Bezpieczeństwo i trwała sprawność narzędzia są nadrzędnym celem. To, że użytkownik może na tym polegać, potwierdza świadectwo wzorcowania fabrycznego, wystawiane i dołączane przy opuszczaniu fabryki i przy każdym wzorcowaniu. Wzorcowanie fabryczne następuje według międzynarodowo uznanej normy DIN EN ISO 6789:2003.
Przez pośrednie odniesienie kontroli do wzorca krajowego zagwarantowany zostaje jednolity pomiar narzędzia.

Serwis również jako proces – szybki – bezpośredni - nieskomplikowany
Usługi serwisowe są wymienione na stronie internetowej firmy Wiha www.wiha.com/services. Tam klient może pobrać standardowy formularz zamówieniowy serwisu. Formularz zamówieniowy i narzędzie należy potem wysyłać do Serwisu Wiha, który odsyła narzędzie w ciągu 5 – 7 dni roboczych. Jeżeli jest to wymagane, również z kosztorysem.

NOWOŚĆ: Serwis w oparciu o indywidualizację
Dla swojego programu narzędzi dynamometrycznych Wiha oferuje osobiste i techniczne możliwości indywidualizacji. Szybkie i nieskomplikowane wsparcie klient otrzymuje w portalu internetowym firmy Wiha (mytorque.wiha.com). Tutaj użytkownik szybko i prosto może przeprowadzić swoją żądaną indywidualizację. Za pomocą automatycznie wygenerowanego dokumentu zamówienia żądany produkt zostaje zlecony handlowi.

Komunikat prasowy: Niezawodne przewzorcowanie w Serwisie Wiha: Wkrętak iTorque – Gwarantowana dokładność na cały czas trwałości

Ilustracja: Niezawodne przewzorcowanie w Serwisie Wiha: Wkrętak iTorque – Gwarantowana dokładność na cały czas trwałości