Nowość: Latarka Wiha dla profesjonalistów z laserem oraz światłami LED i UV

Więcej światła… to jeden z wniosków analizy marketingowej, po której firma Wiha wprowadza na rynek narzędzi ręcznych, innowacyjną latarkę wyposażoną w bardzo użyteczne funkcje. Latarka uzbrojona w silny strumień światła LED o dwóch stopniach natężenia, światło laserowe oraz światło ultrafioletowe pozwala zarówno użytkownikowi w przemyśle, jak domowemu majsterkowiczowi na różnorodne i ułatwiające codzienną pracę jej wykorzystanie i to w wielu sytuacjach. Szczegółowe określanie pozycji oraz przenoszenie wymiarów (np. przy montażu sufitów) możliwe dzięki odchylanej głowicy i stałej funkcji lasera stanowią szczególne atrybuty tego poręcznego narzędzia, w podobnym stopniu zresztą jak jego klip czy magnetyczna funkcja mocowania

Schonach, marzec 2017 r. – Więcej światła… to jeden z wniosków analizy marketingowej, po której firma Wiha wprowadza na rynek narzędzi ręcznych, innowacyjną latarkę wyposażoną w  bardzo użyteczne funkcje. Latarka uzbrojona w silny strumień światła LED o dwóch stopniach natężenia, światło laserowe oraz światło ultrafioletowe pozwala zarówno użytkownikowi w przemyśle, jak domowemu majsterkowiczowi na różnorodne i ułatwiające codzienną pracę jej wykorzystanie i to w wielu sytuacjach. Szczegółowe określanie pozycji oraz przenoszenie wymiarów (np. przy montażu sufitów) możliwe dzięki odchylanej głowicy i stałej funkcji lasera stanowią szczególne atrybuty tego poręcznego narzędzia, w podobnym stopniu zresztą jak jego klip czy magnetyczna funkcja mocowania.

Czy możliwa jest wydajna i bezpieczna praca w słabo oświetlonym środowisku? Takie warunki sprawiają trudność nawet najbardziej doświadczonym profesjonalistom, wyposażonym w najlepszy sprzęt. Dlatego też, producent narzędzi ręcznych – firma Wiha uzupełnia swój asortyment o nową, poręczną i  łatwą w użytkowaniu latarkę, która  poradzi sobie z doświetleniem obszaru roboczego, niezależnie od panujących warunków. Bardzo silny strumień światła LED dzięki dwom różnym stopniom natężenia – 280 lm i dodatkowo 100 lm, sprawdza się w różnych sytuacjach i warunkach oświetlenia, gdyż zbyt intensywny strumień zmniejsza częstokroć pole widzenia w stożku światła. W celu łatwiejszego kierowania strumieniem światła latarka wyposażona została w specjalną odchylną głowicę w kształcie litery L. Praktyczny klip oraz magnetyczna funkcja mocowania uwalniają ręce, co daje większą swobodę podczas wykonywania bardzo precyzyjnych prac. Szczególnie użyteczną okazuje się wbudowana funkcja lasera wyzwalana jednym naciśnięcie przycisku. Umożliwia precyzyjne pozycjonowanie i łatwe przenoszenie wymiarów, np. podczas wykonywania instalacji sufitowych. Przypadkowe włączenie lasera uniemożliwia 2-sekundowy czas włączania, stanowiący zabezpieczenie użytkownika. Kolejną funkcją tej kompaktowej latarki jest zintegrowane światło UV znajdujące zastosowanie zwłaszcza podczas przeglądów technicznych. Ta kombinacja uzupełniających się funkcji sprawia, że noszenie ze sobą wielu znacznie cięższych narzędzi pomocniczych do wykonywania różnych czynności staje się zbędne.

Kommunikat prasowy: Nowość: Latarka Wiha dla profesjonalistów z laserem oraz światłami LED i UV

Illustracja 1: Nowość: Latarka Wiha dla profesjonalistów z laserem oraz światłami LED i UV

Illustracja 2: Nowość: Latarka Wiha dla profesjonalistów z laserem oraz światłami LED i UV