Schonach, kwiecień 2017 r. – To już trzecie tego typu wyróżnienie przyznane tej wiosny firmie Wiha Werkzeuge GmbH. Producenta narzędzi ręcznych ze Schwarzwaldu cieszy fakt, że gremium specjalistów kapituły Red Dot Awards po zakończeniu wielodniowej analizy tysięcy produktów z całego świata uhonorowało innowacyjny produkt – uchwyt na bity z magazynkiem LiftUp 26one® -  przyznając mu uznawany na całym świecie znak jakości „Red Dot” za jakość wykonania i design.

Jak sama nazwa wskazuje, uchwyt na bity z magazynkiem LiftUp 26one® zawiera trzynaście podwójnych bitów ukrytych w rękojeści, czyli w formie jednego poręcznego narzędzia otrzymujemy dwadzieścia sześć najczęściej stosowanych profili. Tyle narzędzi w jednym to czysta oszczędność miejsca, mniejszy ciężar, a także oszczędność czasu, bo dobór bitów i sposób ich wyjmowania i ponownego wkładania możliwy jest za naciśnięciem jednego przycisku. Ma to ogromne znaczenie z punktu widzenia zwiększania efektywności i ergonomii pracy użytkownika. Warto dodać, że w marcu br. to innowacyjne rozwiązanie serii uchwytów na bity z magazynkiem „LiftUp” firmy Wiha otrzymało także nagrodę iF DESIGN 2017.

„Udział i otrzymane wyróżnienie w tak szacownej grupie renomowanych konkurentów stanowi dla nas potwierdzenie obecnego potencjału innowacyjnego. Jesteśmy dumni, że opracowane przez nas rozwiązania i nieodłączna jakości wzornictwa znajdują uznanie. Ten swoisty sprawdzian przed gremium ekspertów i międzynarodowych specjalistów dał nam również cenną odpowiedź na temat skuteczności obranej przez nas strategii w zakresie designu. Dzięki temu, wraz z opiniami uzyskanymi bezpośrednio od użytkowników, np. w toku intensywnych ankiet całościowo uzyskaliśmy istotny komunikat zwrotny oraz sugestie dotyczące naszej przyszłej polityki w zakresie designu mocnych, funkcjonalnych i praktycznych narzędzi do codziennego użytku.” - wyjaśnia z uśmiechem Ronny Lindskog, szef działu marketingu i sprzedaży.

Kommunikat prasowy: Wyróżnienie „Red Dot” dla uchwytu na bity z magazynkiem LiftUp 26one® firmy Wiha

Illustracja 1: Wyróżnienie „Red Dot” dla uchwytu na bity z magazynkiem LiftUp 26one® firmy Wiha