newspapers-3488861_1920

W przypadku zapytań dziennikarskich prosimy o kontakt z naszą prasą i mediami.

W przypadku zapytań dziennikarskich prosimy o kontakt z naszą prasą i mediami . czytaj więcej »
Zamknij okno

W przypadku zapytań dziennikarskich prosimy o kontakt z naszą prasą i mediami.

Producent narzędzi ręcznych Wiha prezentuje nowy wariant w rodzinie wkrętaków elektrycznych: speedE® PocketDrive. Jego cechą szczególną jest wszechstronność i maksymalny zakres możliwości zastosowania. Niezależnie od tego, czy chodzi o wykonywanie połączeń śrubowych delikatnych elementów, prace montażowe w konstrukcjach surowych, prace przy kanałach kablowych, połączenia śrubowe w montażu przemysłowym lub w drewnie, np. przy produkcji mebli – jako prawdziwie wszechstronne narzędzie nowy wkrętak Wiha z napędem elektrycznym jest idealnym towarzyszem na co dzień w wielu branżach i obszarach działalności. Prace związane z wkręcaniem można teraz wykonać znacznie szybciej, przy użyciu mniejszej siły i zapewniając lepszą ochronę mięśni i stawów niż w przypadku wkręcania ręcznego.
Wiha cieszy się z przyznania nagrody PLUS X AWARD „Najlepsza marka roku 2024” w kategorii produktowej „Narzędzia”. Całkiem niedawno producentowi narzędzi udało się zdobyć nagrodę PLUS X AWARD za plecak na narzędzia w aż czterech kategoriach: „wysoka jakość”, „projekt”, „komfort obsługi” i „funkcjonalność”.
producent narzędzi Wiha zaskoczył odwiedzających międzynarodowe targi narzędziowe nową wersją znanego wkrętaka elektrycznego speedE® o większej mocy i większym zakresie zastosowań: speedE® PocketDrive. Zaprezentowano również nowe produkty z 2023 roku, takie jak plecak na narzędzia Wiha oraz walizkę narzędziową na kółkach XXL4. Firma Wiha jest bardzo zadowolona z wyników tegorocznych targów i cieszy się z niezmiennie pozytywnych reakcji licznych odwiedzających z całego świata na nowe produkty i zrównoważone oferty POS.
Zaciskarka fotowoltaiczna do złączy solarnych MC4 firmy Wiha umożliwia łatwe zaciskanie kabli solarnych o średnicy 2,5/4/6 mm² (14 |12 | 10 AWG).
Dzięki Wiha szczypcom uniwersalnym 8in1 electric można jednocześnie zrealizować osiem zastosowań. Używanie jest przy tym wygodne, pozwala oszczędzić siły, a przede wszystkim jest bezpieczne.
To prawdziwy gigant wśród walizek na narzędzia Wiha. Za sprawą formatu XXL ta walizka od Wiha oferuje liczne funkcje i ułatwienia, które czynią ją czymś więcej niż tylko skrzynią transportową. Po dodaniu nowego, dopasowanego asortymentu producent prezentuje teraz jej nową odsłonę: XXL 4.
Wiha świętuje wyróżnienie w konkursie Red Dot Award: Product Design 2023 właśnie wprowadzonych na rynek zestawów plecaków na narzędzia. W tym roku 43 jurorów z całego świata zdecydowało się wyróżnić najnowszy produkt w ofercie Wiha. Red Dot Design Award to jeden z największych konkursów wzornictwa na świecie z ponad 60-letnią historią, do którego rocznie zgłaszanych jest około 20 000 produktów.
Mając ręce pełne pracy, potrzebujesz dwóch swobodnych rąk. Nowy plecak na narzędzia Wiha zapewnia użytkownikowi pełną swobodę podczas transportu narzędzi.
Hand tool manufacturer Wiha is looking forward to meeting visitors in Cologne and, along with the latest highlights, will be showing a range of new system, product and POS solutions

Nowe urządzenia pomiarowe od Wiha

Od pomiarów w gniazdku do zastosowań w dziedzinie e-mobilności lub fotowoltaiki: producent narzędzi ręcznych Wiha rozszerza swój asortyment urządzeń pomiarowych
The award of the Ergonomie Kompetenz Netzwerk (ergonomics competence network – ECN) is awarded only twice annually. This year, the award in the category "manually operated products" was granted to the hand tool manufacturer Wiha Werkzeuge and its product "speedE® II electric e-screwdriver". The award ceremony took place in late September at the Dornier Museum in Friedrichshafen, Germany.