newspapers-3488861_1920

W przypadku zapytań dziennikarskich prosimy o kontakt z naszą prasą i mediami.

W przypadku zapytań dziennikarskich prosimy o kontakt z naszą prasą i mediami . czytaj więcej »
Zamknij okno

W przypadku zapytań dziennikarskich prosimy o kontakt z naszą prasą i mediami.

Targi International Hardware Fair w Kolonii należą do jednych z najbardziej rozpoznawalnych wydarzeń, od dawna obecnych w kalendarzach branży nie tylko elektrycznej. Od 1 do 4 marca br. w jednym miejscu, można spotkać ponad 2700 wystawców z około 58 krajów. Cztery dni targów narzędziowych dla branży technicznej to okazja dla Wiha do przedstawienia nowych produktów na rok 2020, w tym modułowych ekspozytorów. Niemiecki producent zamierza skierować uwagę odwiedzających targi na unikalne narzędzia, starannie projektowane pod kątem potrzeb użytkowników i technik wkręcania. Firma nie zapomniała także o dystrybutorach i to właśnie im przedstawi tegoroczne nowości w POS (point of sale). Hurtowe punkty sprzedaży skorzystają na innowacyjnych rozwiązaniach wspierających sprzedaż detaliczną. Zarówno czytelna komunikacja, modułowa budowa displayów, jak i zintegrowane pakiety ułatwią wprowadzanie na rynek nowości Wiha.
Różnorodność prac wykonywanych czy to na stanowisku pracy, czy w terenie, zmusza użytkowników do gromadzenia coraz większej ilości narzędzi niezbędnych do realizacji wyznaczonych zadań. W katalogach producentów akcesoriów do pracy precyzyjnie określane jest przeznaczenie danego narzędzia, jego parametry oraz – w przypadku szczypiec do cięcia – zakres średnic wraz z twardością materiałów, które można przecinać bezpiecznie, bez uszkodzenia krawędzi tnących. W konsekwencji potrzebne są przynajmniej dwie pary szczypiec – jedne do cięcia miękkiego, drugie do materiałów hartowanych.