Hardware Fair w Kolonii 2024: Wiha prezentuje silną nowość o szerokim zakresie zastosowania

producent narzędzi Wiha zaskoczył odwiedzających międzynarodowe targi narzędziowe nową wersją znanego wkrętaka elektrycznego speedE® o większej mocy i większym zakresie zastosowań: speedE® PocketDrive. Zaprezentowano również nowe produkty z 2023 roku, takie jak plecak na narzędzia Wiha oraz walizkę narzędziową na kółkach XXL4. Firma Wiha jest bardzo zadowolona z wyników tegorocznych targów i cieszy się z niezmiennie pozytywnych reakcji licznych odwiedzających z całego świata na nowe produkty i zrównoważone oferty POS.

Określając go jako „jeden dla wszystkich”, firma Wiha zaprezentowała nowego członka serii wkrętaków elektrycznych – speedE PocketDrive. Dla sprzedawców detalicznych ta nowość oferuje potencjał dotarcia do szerokiego grona użytkowników i klientów z różnych branż. Dzięki funkcjonalnemu połączeniu szybkiego i energooszczędnego napędu elektrycznego z funkcją automatycznego zatrzymania chroniącą materiał (1 Nm lub 5 Nm) oraz możliwości użycia jako zwykłego wkrętaka ręcznego, zakres jego zastosowań jest większy niż kiedykolwiek wcześniej. Niezależnie od tego, czy wymagane jest delikatne, czy mocne wkręcanie, jego wszechstronność oznacza, że może być używany do szerokiego zakresu zastosowań. „Naszym celem przy tworzeniu PocketDrive było udostępnienie wielu użytkownikom ogromnych zalet funkcjonalnego połączenia wkręcania automatycznego i ręcznego. Jego odpowiednik, wkrętak elektryczny speedE® II electric, który ma już ugruntowaną pozycję w branży elektrycznej, odniósł dzięki swoim szczególnym cechom wielki sukces na rynku. speedE® PocketDrive może teraz otworzyć drzwi do znacznie większego rynku i wprowadzić »szybkość« do codziennego życia zarówno sprzedawców detalicznych, jak i użytkowników – czy to pod względem uzyskiwanych marż, czy precyzji wkręcania śrub”, wyjaśnia Sven Wilde, dyrektor ds. marketingu w firmie Wiha. Dostawy do sprzedawców detalicznych i oficjalne rozpoczęcie wszystkich działań komunikacyjnych rozpoczną się w połowie kwietnia.

Równie pozotywnie odbierany na targach w Kolonii był plecak na narzędzia Wiha w dwóch wersjach wyposażenia. Już w 2023 roku wyróżniono go czterokrotnie nagrodą Produkt Design Award. Na targach Light+Building na początku marca 2024 r. otrzymał on swoją najnowszą nagrodę DESIGN PLUS Award.

„Już w roku wprowadzenia na rynek plecak osiągnął wielki sukces i pokazał potencjał, jaki oferuje naszym partnerom detalicznym jako klasyczny produkt klasy A. Możliwości personalizacji zachwycają użytkowników, a dodatkowa przestrzeń do przechowywania oferuje wiele opcji dla produktów uzupełniających i dalszego zwiększania marży w punktach sprzedaży”, mówi Sven Wilde. Goście targów mieli cztery dni, aby osobiście przekonać się o szczególnych cechach bestselleru firmy Wiha.

W Kolonii zaprezentowano również inne topowe produkty firmy Wiha, jak nowe szczypce wielofunkcyjne 8 w 1 electric lub walizkę narzędziową na kółkach XXL 4 z nową zawartością. „Reakcja na targach wyraźnie potwierdza, że połączenie wyrazistych pojedynczych produktów i zestawów narzędzi o wysokim potencjale marży jest wysoko cenione i uważane za przepis na sukces”, podsumowuje Sven Wilde.

Zgodnie z hasłem przewodnim „Zrównoważony rozwój” producent ze Schwarzwaldu zaprezentował też nowe drewniane ekspozytory do „prezentowania produktów zgodnie z najnowszymi trendami i gwarancją lepszego odzewu wśród klientów”, uważa Wilde. „Zarówno w trakcie, jak i po ostatnich targach Eisenwarenmesse 2022 otrzymaliśmy tak pozytywne opinie od sprzedawców, gości i innych wystawców targowych po debiucie rynkowym zaprezentowanych drewnianych rozwiązań POS, że mogliśmy podążać tylko w jednym kierunku: kontynuować i rozwijać tę linię. Dążenie do zrównoważonych rozwiązań jest dziś wszechobecne i stawia sprzedawców detalicznych przed wyzwaniem sprostania tym oczekiwaniom rynku w pełnym zakresie prowadzonej działalności. Stworzyliśmy pakiet produktów, opakowań i koncepcji POS, które pomagają naszym partnerom w osiągnięciu tego celu”, podsumowuje.

----------------

Opis zdjęcia: STRONG AND BRIGHT: nowy wkrętak elektryczny speedE® PocketDrive firmy Wiha to wszechstronne narzędzie, służące użytkownikom w najróżniejszych sytuacjach. Jest jedną z głównych atrakcji, które producent narzędzi elektrycznych Wiha prezentuje w Kolonii.

Opis zdjęcia: Oprócz nowego wkrętaka elektrycznego speedE® PocketDrive firma Wiha prezentuje gościom targów całościowe koncepcje narzędzi, takie jak plecak na narzędzia Wiha, oraz całościowe rozwiązania POS wykonane z drewna.

Dostępne pliki do pobrania:
wiha_ewm2024_neuheiten_POS_3000x2000px
Pobieranie (JPG)