newspapers-3488861_1920

W przypadku zapytań dziennikarskich prosimy o kontakt z naszą prasą i mediami.

W przypadku zapytań dziennikarskich prosimy o kontakt z naszą prasą i mediami . czytaj więcej »
Zamknij okno

W przypadku zapytań dziennikarskich prosimy o kontakt z naszą prasą i mediami.

Kiedy dochodzi od usterki w samochodzie to najprawdopodobniej w najmniej spodziewanych okolicznościach i daleko od domu. A laweta niestety kosztuje… i to całkiem sporo. Czy nie lepszym pomysłem byłoby wezwanie mechanika na miejsce? No tak, ale czy specjalista będzie miał ze sobą wszystkie niezbędne narzędzia i czy ich transport jest w ogóle możliwy? Dzięki firmie Wiha, która wprowadziła na rynek rozbudowane systemy z akcesoriami najwyższej jakości – 5 STARS SYSTEM – to możliwe! Wśród nich błyszczy plecak narzędziowy dla mobilnego mechanika – prawdziwego specjalisty na miarę XXI wieku!
Czy istnieje lepsza pora roku na zdobywanie nowych umiejętności i odkrywanie świata niż lato? Pogoda sprzyja długim, pieszym wycieczkom, owocujące drzewa i krzewy można nie tylko podziwiać, ale wykorzystać podczas kuchennych eksperymentów, a wszechobecne słońce zachęca do zabawy na świeżym powietrzu.
Podczas prac przy pojazdach elektrycznych i hybrydowych oprócz odpowiednich kwalifikacji pracownika najwyższy priorytet ma jeszcze jeden czynnik: odpowiedni wybór bezpiecznych, certyfikowanych narzędzi. W tym celu warsztaty samochodowe często muszą nabyć pełen zestaw nowego wyposażenia i przekonać się, co jest niezbędne. Firma Wiha, producent narzędzi i dostawca obszernego asortymentu, oferuje odpowiednie rozwiązanie tego problemu: z zestawem walizki narzędziowej XL i wózkiem warsztatowym eMobility użytkownik zawsze ma pod ręką narzędzia niezbędne do konserwacji i napraw. Walizka może również być stosowana mobilnie, do instalacji stacji ładowania pojazdów. Oba zestawy oferują, oprócz szerokiego wyboru wysokiej jakości narzędzi ręcznych, również dodatkowe zalety w kwestiach bezpieczeństwa, wydajności i elastyczności.
Więcej słońca, więcej zieleni, więcej energii, ale też więcej zadań i łamigłówek – wiosenna porcja przygód ekipy leśnych przyjaciół już niebawem trafi w ręce najmłodszych majsterkowiczów. Sprawdźmy, z jakimi zadaniami przyjdzie im mierzyć się w nowym zeszycie z edukacyjnej serii WIHA.
Pod hasłem Showtime Wiha prezentuje swoją bogatą ofertę systemów i zestawów narzędzi oraz rozwiązań mobilnych. Na scenę wchodzą tzw. Five Star Systems – 16 wyselekcjonowanych zestawów, inaczej mówiąc systemów, które na różne sposoby pomagają użytkownikom w codziennej pracy. Zawierają one zarówno nowe propozycje z obszaru Mechanical Tools, jak i sprawdzone rozwiązania z obszaru Electric oraz E-Mobility. W serii Five Star Systems użytkownicy z różnych branż komfortowo mogą wybierać rozwiązania idealnie dostosowane do realizowanych przez nich zadań i charakteru prac.
Zawsze aktualny, nie ulega przedawnieniu, łatwa obsługa i dostępność dzięki formie aplikacji mobilnej: nowy katalog Wiha jest już dostępny online. Nowa aplikacja Wiha umożliwia dostęp do całej oferty narzędzi ręcznych, którą można przeglądać w intuicyjny i inteligentny sposób.
Firma Wiha prezentuje kolejną odsłonę swojej edukacyjnej serii dla najmłodszych. To już drugi zeszyt, który przybliża dzieciom świat ekologii, bezpieczeństwa i majsterkowania. Celem marki jest pobudzanie kreatywności i zwiększenie świadomości dotyczącej najbliższego otoczenia. Pomagają w tym dobrze znani bohaterowie – grupa przyjaciół z Lasu Szwarcwaldzkiego.
Tegoroczna końcówka roku obfitowała w wiele nowości w ofercie firmy Wiha. Od ponad 80 lat tworzymy rozwiązania szyte na miarę, dla profesjonalistów wielu branż technicznych. Zgodnie z mottem naszej firmy: „Tools that work for you” - dostarczamy innowacyjne produkty, które mają bezpośredni wpływ na jakość i komfort pracy. Polecane przez specjalistów narzędzia gwarantują bezpieczeństwo użytkowników i chronią otoczenie pracy.
Every craftsman on Instagram knows him: Bruno Friedmann alias @nample. As a craftsman, he shows tools for the SHK, electrical trade and beyond.
„Nie wiem, czy o tym wiecie, ale ze wszystkich lasów na całym świecie tylko jeden jest lasem naprawdę magicznym. To Las Szwarcwaldzki.” Tak zaczyna się opowieść Wiha, która wprowadza najmłodszych w świat ekologii, bezpieczeństwa i majsterkowania. Tej jesieni marka startuje z nową akcją edukacyjną, która bawiąc i stawiając przed dziećmi szereg zadań, uczy ich kreatywności i odpowiedzialności za swoje otoczenie.
Przy okazji zaproszenia do wzięcia udziału w misji na Marsa firma Wiha prezentuje nową walizkę na narzędzia XXL III electric, która zgodnie z hasłem kampanii marketingowej umożliwia wejście w zupełnie nowe światy. Planeta Mars, znana z pagórkowatych krajobrazów, gór, wulkanów i innych nieprzewidywalnych zdarzeń, służy jako miejsce do zaprezentowania wyjątkowej koncepcji walizki. Umożliwia ona użytkownikom bezproblemowy i komfortowy transport „mobilnego warsztatu na kółkach” niezależnie od ukształtowania terenu. Dzięki wytrzymałej, wielofunkcyjnej obudowie i dopasowanemu do potrzeb wyposażeniu ta najnowsza generacja walizek oferuje profesjonalistom liczne korzyści w kwestii funkcjonalności, wydajności i bezpieczeństwa.
Od czerwca 2020 do końca roku, producent narzędzi ręcznych Wiha oferuje w sklepach specjalistycznych 34-częściową skrzynkę narzędziową Basic Set L electric. Kompaktowy zestaw kierowany jest do elektryków, automatyków, działu utrzymania ruchu oraz wymagających odbiorców indywidualnych, korzystających z profesjonalnych narzędzi do użytku domowego. Doskonale nadaje się także do zastosowań mobilnych.
1 Od 5