W przypadku zapytań dziennikarskich prosimy o kontakt z naszą prasą i mediami.

W przypadku zapytań dziennikarskich prosimy o kontakt z naszą prasą i mediami . czytaj więcej »
Zamknij okno

W przypadku zapytań dziennikarskich prosimy o kontakt z naszą prasą i mediami.

Every craftsman on Instagram knows him: Bruno Friedmann alias @nample. As a craftsman, he shows tools for the SHK, electrical trade and beyond.
„Nie wiem, czy o tym wiecie, ale ze wszystkich lasów na całym świecie tylko jeden jest lasem naprawdę magicznym. To Las Szwarcwaldzki.” Tak zaczyna się opowieść Wiha, która wprowadza najmłodszych w świat ekologii, bezpieczeństwa i majsterkowania. Tej jesieni marka startuje z nową akcją edukacyjną, która bawiąc i stawiając przed dziećmi szereg zadań, uczy ich kreatywności i odpowiedzialności za swoje otoczenie.
Przy okazji zaproszenia do wzięcia udziału w misji na Marsa firma Wiha prezentuje nową walizkę na narzędzia XXL III electric, która zgodnie z hasłem kampanii marketingowej umożliwia wejście w zupełnie nowe światy. Planeta Mars, znana z pagórkowatych krajobrazów, gór, wulkanów i innych nieprzewidywalnych zdarzeń, służy jako miejsce do zaprezentowania wyjątkowej koncepcji walizki. Umożliwia ona użytkownikom bezproblemowy i komfortowy transport „mobilnego warsztatu na kółkach” niezależnie od ukształtowania terenu. Dzięki wytrzymałej, wielofunkcyjnej obudowie i dopasowanemu do potrzeb wyposażeniu ta najnowsza generacja walizek oferuje profesjonalistom liczne korzyści w kwestii funkcjonalności, wydajności i bezpieczeństwa.
Od czerwca 2020 do końca roku, producent narzędzi ręcznych Wiha oferuje w sklepach specjalistycznych 34-częściową skrzynkę narzędziową Basic Set L electric. Kompaktowy zestaw kierowany jest do elektryków, automatyków, działu utrzymania ruchu oraz wymagających odbiorców indywidualnych, korzystających z profesjonalnych narzędzi do użytku domowego. Doskonale nadaje się także do zastosowań mobilnych.
W 2020 roku targi Hardware Fair zostały odwołane z powodu epidemii koronawirusa, a kolejna edycja została zaplanowana na przyszły rok. Swoją obecność na tym wydarzeniu potwierdza znany producent narzędzi ręcznych Wiha. Targi odbędą się od 21 do 24 lutego 2021 roku.
Wiha dokłada wszelkich starań, aby dostarczyć w 100% bezpieczne narzędzia do prac pod napięciem, spełniające wszelkie wymogi według normy IEC 609000:2012.
Szybkie i bezdotykowe wykrywanie napięcia przy użyciu nowości od firmy Wiha
Mówi się, że wykonując jakiekolwiek prace przy urządzeniach i instalacjach, do których może być doprowadzone napięcie, należy używać narzędzi izolowanych przeznaczonych do prac elektrycznych.
Producent narzędzi Wiha prezentuje nowy wkrętak speedE® II electric. Szybsza, mocniejsza i wszechstronniejsza w swojej koncepcji nowa generacja wkrętaka elektrycznego obiecuje jeszcze więcej korzyści w użytkowaniu. Wkrętak elektryczny Wiha speedE® II wyposażony jest w dwa stopnie ochrony materiału – 0,4 Nm i 1 Nm, co pozwala na szersze możliwości aplikacji. Dzięki zabezpieczonemu przed napięciem systemowi bitów slimBit (do 1000 V AC) ta niemiecka nowość oferuje użytkownikom maksymalne bezpieczeństwo, elastyczność i swobodę decyzji w codziennej pracy.
Wiha prezentuje swoje najnowsze rozwiązania w zakresie modułowych narzędzi ręcznych oraz akcesoriów dla elektryków. Do programu 2020 należą również modułowe displaye oraz ściany prezentacyjne do punktów sprzedaży, spełniające najwyższe wymogi w kwestii designu i funkcjonalności.
Biorąc pod uwagę konstrukcję wkrętaków dynamometrycznych, możemy je podzielić na dwie grupy:

1. Wkrętaki dynamometryczne z nastawianym momentem
2. Wkrętaki dynamometryczne z momentem stałym
Targi International Hardware Fair w Kolonii należą do jednych z najbardziej rozpoznawalnych wydarzeń, od dawna obecnych w kalendarzach branży nie tylko elektrycznej. Od 1 do 4 marca br. w jednym miejscu, można spotkać ponad 2700 wystawców z około 58 krajów. Cztery dni targów narzędziowych dla branży technicznej to okazja dla Wiha do przedstawienia nowych produktów na rok 2020, w tym modułowych ekspozytorów. Niemiecki producent zamierza skierować uwagę odwiedzających targi na unikalne narzędzia, starannie projektowane pod kątem potrzeb użytkowników i technik wkręcania. Firma nie zapomniała także o dystrybutorach i to właśnie im przedstawi tegoroczne nowości w POS (point of sale). Hurtowe punkty sprzedaży skorzystają na innowacyjnych rozwiązaniach wspierających sprzedaż detaliczną. Zarówno czytelna komunikacja, modułowa budowa displayów, jak i zintegrowane pakiety ułatwią wprowadzanie na rynek nowości Wiha.
1 Od 4