W przypadku zapytań dziennikarskich prosimy o kontakt z naszą prasą i mediami.

W przypadku zapytań dziennikarskich prosimy o kontakt z naszą prasą i mediami . czytaj więcej »
Zamknij okno

W przypadku zapytań dziennikarskich prosimy o kontakt z naszą prasą i mediami.

Firma Wiha prezentuje kolejną odsłonę swojej edukacyjnej serii dla najmłodszych. To już drugi zeszyt, który przybliża dzieciom świat ekologii, bezpieczeństwa i majsterkowania. Celem marki jest pobudzanie kreatywności i zwiększenie świadomości dotyczącej najbliższego otoczenia. Pomagają w tym dobrze znani bohaterowie – grupa przyjaciół z Lasu Szwarcwaldzkiego.
Tegoroczna końcówka roku obfitowała w wiele nowości w ofercie firmy Wiha. Od ponad 80 lat tworzymy rozwiązania szyte na miarę, dla profesjonalistów wielu branż technicznych. Zgodnie z mottem naszej firmy: „Tools that work for you” - dostarczamy innowacyjne produkty, które mają bezpośredni wpływ na jakość i komfort pracy. Polecane przez specjalistów narzędzia gwarantują bezpieczeństwo użytkowników i chronią otoczenie pracy.
Every craftsman on Instagram knows him: Bruno Friedmann alias @nample. As a craftsman, he shows tools for the SHK, electrical trade and beyond.
„Nie wiem, czy o tym wiecie, ale ze wszystkich lasów na całym świecie tylko jeden jest lasem naprawdę magicznym. To Las Szwarcwaldzki.” Tak zaczyna się opowieść Wiha, która wprowadza najmłodszych w świat ekologii, bezpieczeństwa i majsterkowania. Tej jesieni marka startuje z nową akcją edukacyjną, która bawiąc i stawiając przed dziećmi szereg zadań, uczy ich kreatywności i odpowiedzialności za swoje otoczenie.
Przy okazji zaproszenia do wzięcia udziału w misji na Marsa firma Wiha prezentuje nową walizkę na narzędzia XXL III electric, która zgodnie z hasłem kampanii marketingowej umożliwia wejście w zupełnie nowe światy. Planeta Mars, znana z pagórkowatych krajobrazów, gór, wulkanów i innych nieprzewidywalnych zdarzeń, służy jako miejsce do zaprezentowania wyjątkowej koncepcji walizki. Umożliwia ona użytkownikom bezproblemowy i komfortowy transport „mobilnego warsztatu na kółkach” niezależnie od ukształtowania terenu. Dzięki wytrzymałej, wielofunkcyjnej obudowie i dopasowanemu do potrzeb wyposażeniu ta najnowsza generacja walizek oferuje profesjonalistom liczne korzyści w kwestii funkcjonalności, wydajności i bezpieczeństwa.
Od czerwca 2020 do końca roku, producent narzędzi ręcznych Wiha oferuje w sklepach specjalistycznych 34-częściową skrzynkę narzędziową Basic Set L electric. Kompaktowy zestaw kierowany jest do elektryków, automatyków, działu utrzymania ruchu oraz wymagających odbiorców indywidualnych, korzystających z profesjonalnych narzędzi do użytku domowego. Doskonale nadaje się także do zastosowań mobilnych.
W 2020 roku targi Hardware Fair zostały odwołane z powodu epidemii koronawirusa, a kolejna edycja została zaplanowana na przyszły rok. Swoją obecność na tym wydarzeniu potwierdza znany producent narzędzi ręcznych Wiha. Targi odbędą się od 21 do 24 lutego 2021 roku.
Wiha dokłada wszelkich starań, aby dostarczyć w 100% bezpieczne narzędzia do prac pod napięciem, spełniające wszelkie wymogi według normy IEC 609000:2012.
Szybkie i bezdotykowe wykrywanie napięcia przy użyciu nowości od firmy Wiha
Mówi się, że wykonując jakiekolwiek prace przy urządzeniach i instalacjach, do których może być doprowadzone napięcie, należy używać narzędzi izolowanych przeznaczonych do prac elektrycznych.
Producent narzędzi Wiha prezentuje nowy wkrętak speedE® II electric. Szybsza, mocniejsza i wszechstronniejsza w swojej koncepcji nowa generacja wkrętaka elektrycznego obiecuje jeszcze więcej korzyści w użytkowaniu. Wkrętak elektryczny Wiha speedE® II wyposażony jest w dwa stopnie ochrony materiału – 0,4 Nm i 1 Nm, co pozwala na szersze możliwości aplikacji. Dzięki zabezpieczonemu przed napięciem systemowi bitów slimBit (do 1000 V AC) ta niemiecka nowość oferuje użytkownikom maksymalne bezpieczeństwo, elastyczność i swobodę decyzji w codziennej pracy.
Wiha prezentuje swoje najnowsze rozwiązania w zakresie modułowych narzędzi ręcznych oraz akcesoriów dla elektryków. Do programu 2020 należą również modułowe displaye oraz ściany prezentacyjne do punktów sprzedaży, spełniające najwyższe wymogi w kwestii designu i funkcjonalności.
1 Od 5