Z tym zestawem narzędzi do prac przy pojazdach elektrycznych Twój warsztat będzie optymalnie wyposażony

Podczas prac przy pojazdach elektrycznych i hybrydowych oprócz odpowiednich kwalifikacji pracownika najwyższy priorytet ma jeszcze jeden czynnik: odpowiedni wybór bezpiecznych, certyfikowanych narzędzi. W tym celu warsztaty samochodowe często muszą nabyć pełen zestaw nowego wyposażenia i przekonać się, co jest niezbędne. Firma Wiha, producent narzędzi i dostawca obszernego asortymentu, oferuje odpowiednie rozwiązanie tego problemu: z zestawem walizki narzędziowej XL i wózkiem warsztatowym eMobility użytkownik zawsze ma pod ręką narzędzia niezbędne do konserwacji i napraw. Walizka może również być stosowana mobilnie, do instalacji stacji ładowania pojazdów. Oba zestawy oferują, oprócz szerokiego wyboru wysokiej jakości narzędzi ręcznych, również dodatkowe zalety w kwestiach bezpieczeństwa, wydajności i elastyczności.

Bezpieczeństwo to kwestia zaufania

Bezpieczeństwo jest najważniejsze. Podczas pracy przy pojazdach elektrycznych kluczowe dla bezpieczeństwa jest, aby narzędzia w 100% niezawodnie chroniły użytkownika. Firma Wiha zapracowała na zaufanie w tej kwestii dzięki ponad 40-letniemu doświadczeniu w rozwoju i produkcji bezpiecznych napięciowo narzędzi VDE. Odpowiednio do konkretnych zastosowań, wymagań i potrzeb pracowników warsztatów samochdowych firma opracowała dwa różne rozwiązania, o różnym zakresie. Wszystkie narzędzia w każdym z zestawów posiadają certyfikat VDE, są izolowane i przetestowane przy 10 000 V AC oraz dopuszczone do użycia pod napięciem 1000 V AC.

Całkowite bezpieczeństwo pracy ze 113-częściowym zestawem wózka warsztatowego eMobility

Wszystkie narzędzia w wózku są podzielone na pięć szuflad i w uporządkowany sposób ułożone w dopasowanych przegródkach piankowych. Szuflady można całkowicie wyjąć, uzyskując nieograniczony i szybki dostęp do ich zawartości. Dzięki dodatkowej półce i wbudowanemu poczwórnemu gniazdku wózek można wyposażyć także w narzędzia elektryczne. Dzięki płozom kółek wózek warsztatowy można ładować mobilnie do 150 kg i wygodnie przemieszczać go w obrębie warsztatu. Jednocześnie hamulce zamontowane w płozach kółek zapewniają absolutną stabilność i nieruchome ustawienie, dzięki czemu wózek można stosować również jako stabilny stół warsztatowy lub półkę do odkładania przedmiotów. Do istotnych elementów wyposażenia zaliczają się m.in. wkrętak elektryczny speedE® electric, izolowane narzędzia dynamometryczne, nasadki kluczy, wkrętaki, szczypce, klucze płaskie, wielofunkcyjną latarkę z funkcjami LED, laserem i światłem UV, i wiele innych narzędzi. Od próbnika napięcia, przez klucze dynamometryczne, rękawice ochronne, po znaki ostrzegawcze: dzięki w pełni wyposażonemu wózkowi warsztatowemu użytkownik zawsze ma pod ręką odpowiednie narzędzie Wiha i jest chroniony podczas pracy.

Kompaktowa skrzynka narzędziowa dla profesjonalistów, stawiająca bezpieczeństwo na pierwszym miejscu

Nieważne, czy jest używana stacjonarnie w warsztacie samochodowym, czy mobilnie, np. do instalacji stacji ładowania: wytrzymała skrzynka narzędziowa XL eMobility oferuje profesjonalistom wiele zalet. Przegródki zostały skonstruowane z myślą o efektywnej pracy, dlatego też wszystkie narzędzia można wyjmować szybko i łatwo. Dodatkowo zawartość skrzynki można zabezpieczyć przed kradzieżą, zawieszając w przystosowanych do tego celu uchwytach kłódki. Dodatkowe miejsce w dnie zwiększa przestrzeń do przechowywania. Ergonomiczny, dwuelementowy uchwyt zapewnia wygodne transportowanie walizki. Wytrzymała walizka jest wyposażona w amortyzatory gazowe, utrzymujące pokrywę w różnych pozycjach i zapobiegające jej niekontrolowanemu zatrzaśnięciu, a tym samym odniesieniu obrażeń przez użytkownika. Oprócz izolowanego zestawu narzędzi dynamometrycznych, nasadek klucza, śrubokrętów i szczypiec wyposażenie wózka warsztatowego obejmuje takie elementy jak próbnik napięcia, rękawice ochronne i znak ostrzegawczy. Walizka jest ponadto optymalnie przygotowana i wyposażona również do zastosowań mobilnych, przykładowo w instalacji stacji ładowania.krzynka jest ponadto optymalnie przygotowana i wyposażona również do zastosowań mobilnych, przykładowo w instalacji stacji ładowania.

Więcej szczegółów na temat zestawu eMobility Wiha i innych rozwiązań systemowych można znaleźć na stronie www.wiha.com/showtime.

Dostępne pliki do pobrania:
Wiha_e-mobility_images_3000x2000px
Pobieranie (ZIP)