Spektakularny debiut e-wkrętaka speedE®. Międzynarodowe Targi Wyrobów Metalowych Eisenwarenmesse w Kolonii stają się dla Wiha historycznym kamieniem milowym

Szczegółowo przygotowany launch produktowy, niezawodne wsparcie marketingowe i medialne, zupełnie innowacyjny wkrętak, który zrewolucjonizuje rynek narządzi ręcznych, aż wreszcie niesamowite wyniki sprzedażowe — takie połączenie doskonale opisuje premierę nowej propozycji firmy Wiha na Międzynarodowych Targach Wyrobów Metalowych 2018 w Kolonii.

„Branża, jaką znamy już nigdy nie będzie taka sama” - tym zdaniem Ronny Lindskog, dyrektor zarządzający Wiha, rozpoczyna podsumowanie udziału w targach w Kolonii. Wielu międzynarodowych gości targów uznało zdobywcę nagrody „Eisenaward” – wkrętak elektryczny speedE® - za Innowację Targów 2018.

Pierwsze liczby dotyczące sprzedaży i zamówień, feedback europejskiej branży handlowej i rozgłos medialny, osiągnięty przez nowość w portfolio Wiha, pozwalają postawić tylko jeden wniosek: speedE® odpalił jak rakieta. Przybył, obrócił się i odniósł całkowite zwycięstwo. Powiedzieć, że intensywne planowanie i pieczołowite przygotowanie wdrożenia innowacyjnej rewolucji produktowej Wiha opłaciło się, to powiedzieć zdecydowanie za mało. Już pierwszego dnia targów speedE® został wybrany zwycięzcą konkursu innowacji „Eisenaward 2018”. A to dopiero początek. Dzięki udanemu wprowadzeniu produktu, w ciągu zaledwie kilku dni, firma Wiha zapewniła sobie całkowicie nowe możliwości i otwarcie na różne kanałów sprzedaży i dystrybucji, raz jeszcze podkreślając, że w kwestii narzędzi ręcznych nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa.

Niebagatelny udział w tym sukcesie miał sposób, w jaki firma zaprezentowała się podczas Międzynarodowych Targów Eisenwarenmesse w Kolonii - jednej z najważniejszych na świecie imprez branży narzędziowej. Zarówno duża powierzchnia dwupoziomowego stoiska, jak i całkowicie nowa koncepcja prezentacji, oparta na zdobyczach nowoczesnej techniki, zapewniły firmie Wiha spektakularne możliwości wizualne, jakich producent narzędzi ręcznych w swojej historii jeszcze nie prezentował. „Nasza prezentacja nie miała sobie równych w branży, to było prawdziwe uderzenie”, zachwyca się dyrektor zarządzający dystrybucji i marketingu Wiha. Ogromne ekrany LED niosły w głąb hali 10.1 zarówno obraz, jak i dźwięk rewolucyjnej wiadomości od Wiha: wraz z wynalezieniem wkrętaka napędzanego elektrycznie, który zapewnia ogromną przewagę dzięki jedynemu na świecie 3-stopniowemu procesowi dla licznych operacji wkręcania, Wiha wskoczyła na zupełnie nowy poziom w sektorze narzędzi ręcznych. Precyzyjnie wyregulowane przeniesienie siły w trybie automatycznym, funkcja ochrony materiału od 0,4 Nm i możliwość ręcznej regulacji w połączeniu z ergonomicznym designem stanowią podstawę zaawansowanej technologii speedE®.

Więcej informacji na temat wynalazku Wiha można znaleźć się na stronie internetowej speedE®- www.wiha.com/speede.

Kolejne kroki podczas speedE® Tour firma skierowała do Frankfurtu, gdzie podczas targów Light+Building 2018, 200 000 gości mogło raz jeszcze przekonać się o zaletach najnowszego wynalazku Wiha i wszystkich innych nowinkach dla branży elektrycznej.

Od 9 kwietnia speedE® wkroczy w świat niemieckiej telewizji i późnym popołudniem będzie prezentować swoje zastosowanie szerokiemu gronu telewidzów w reklamie na kanałach ARD i ZDF.

Dostępne pliki do pobrania:
DE - Wiha E-Schraubendreher speedE® startet in Köln durch wie eine Rakete
EN - The Wiha e-screwdriver speedE® was a runaway success in Cologne
Pobieranie (PDF)
ES - El destornillador eléctrico speedE® de Wiha despega como un cohete en Colonia
Pobieranie (PDF)
FR - Le E-tournevis speedE® de Wiha a fait une entrée en scène remarquée à Cologne
PL - Spektakularny debiut e-wkrętaka speedE®
Pobieranie (PDF)
IT - Il giravite da elettricista speedE® di Wiha prende il volo e si innalza a Colonia come un razzo
NL - De Wiha E-schroevendraaier speedE® gaat in Keulen als een raket van start
Wiha Cologne 03